Het Verhaal

Per toeval komen David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash – drie jongens uit California, Florida en Engeland – elkaar tegen. Ofschoon ze nog maar half in de 20 zijn, zijn het gepokt en gemazelde muzikanten door hun verleden in The Byrds, Buffalo Springfield en The Hollies.

Op een mooie dag, begin september 1968, zingen ze voor het eerst samen in een huis in Laurel Canyon, het episch centrum van the Sound of the West Coast; eind mei 1969 komt hun eerst plaat uit waarvan er 2 miljoen verkocht worden; half augustus 1969 spelen ze – samen met Neil Young – op het legendarische Woodstock Festival – een optreden waarmee ze in een klap de woordvoerders van hun generatie worden.  Als klap op de vuurpijl wordt het tweede album – Deja Vu – een van de grootste albums uit de pophistorie.

Dan valt de groep uit elkaar en – ondanks vele pogingen om er nieuw leven in te blazen – zal het niveau uit de eerste jaren nooit meer bereikt worden.

Maar hun muzikale nalatenschap, met nummers als Our House, Teach Your Children, Judy Blue Eyes en Marrakesh, is groot.

Geert Vlietstra, Rob van Adrichem en Adrie Huissoon vertellen – tegen de achtergrond van een turbulente periode uit de recente Amerikaanse geschiedenis – het verhaal over Crosby, Stills en Nash en zingen hun nummers.

Meer verhalen

“Crossby, Stills & Nash – Het Verhaal” is niet het enige project in dit genre. Enkele jaren voordat Adrie, Geert en Rob zich op dit project stortten hebben Adrie en Geert (toen nog zonder Rob) een soortgelijk initiatief ontplooid: “Simon & Garfunkel – Het Verhaal en de Muziek“. Beide projecten zijn op dit moment rijp voor het publiek en te boeken.

Als je geïnteresseerd bent in deze initiatieven en op een simpele manier op de hoogte wilt blijven van nieuws, optredens en wat dies meer zij, dan kun je je hieronder, met een druk op de knop, inschrijven voor de nieuwsbrief: “De Verhalen en de Muziek”.

Video impressie