Geert Vlietstra (1961)

Grappig genoeg ben ik met de muziek in aanraking gekomen als trompetistje bij de Jeugddrumband Scouting Den Haag. Daar “carrière” gemaakt en in het senioren korps terecht gekomen als jachthoornblazer en later sousafonist, (taptoe Breda! Jaja!)  Ik bleek echter niet altijd in het gareel en in uniform te willen marcheren. Ooit, in de zeventiger jaren, heb ik gitaar leren spelen. Paar accoorden, boekje, House of the Rising Sun. Inspiratiebronnen gevonden in Jim Croce, James Taylor en natuurlijk Paul Simon.

Zoals velen ben ik in een bandje terecht gekomen. Vanaf dat moment niet meer zonder muzikale activiteiten gezeten.  Teveel gedaan om op te noemen, van heavy rock en easy listening, via cabareteske opblaaspop en theaterbegeleidingen bij dans en toneel naar Zuid Amerikaanse muziek met tussendoor de meest diverse losse projecten. In eerste instantie als gitarist, later vele jaren ook als bassist. Ik heb zangles genomen, wat een grote verdieping betekende in het beleven van de muziek en het overbrengen ervan.  In die periode ben ik begonnen met het schrijven van mijn eigen liedjes. In het Nederlands. Via cursussen schrijven en presenteren van theaterliedjes bij het toenmalige Korenhuis heeft mijn pad mij toen de kleinkunst binnengeloodst. Samen met anderen maakte ik theatervoorstellingen met eigen werk.

Ik heb nooit gezocht naar specifieke muziek. Ik kwam gewoon van alles tegen. Stijlvast ben ik nooit geweest, er is heel veel mooie muziek op de wereld. Het mooiste is om met anderen muziek te maken met een eigen identiteit. In vriendschap, met plezier en zoekend naar kwaliteit. Samen op weg naar die momenten van harmonie waarbij je elkaar alleen maar aan hoeft te kijken en kan genieten.

Het Simon and Garfunkel project met Adrie Huissoon was een volgende verrijking. De muzikale vertelling. Bij de vele voorstellingen die we hiermee hebben gegeven hadden we altijd een zeer enthousiast publiek dat meeleefde, meezong en steevast vele herinneringen ophaalde uit die tijd. Geweldig om hiernaast, samen met Rob van Adrichem, ook een muzikale vertelling te gaan doen over Crosby Stills en Nash. Voor mij een wat onbekender gebied dan voor Rob en Adrie, maar een geweldig muzikaal landschap om met elkaar doorheen te reizen.