Adrie Huissoon (1956)

Adrie is autodidact op muzikaal gebied en al heel vroeg muziek verslaafd.

Zijn eerste gitaar kreeg hij op zijn 8e; als 11-jarig jongetje zat hij begin juni 1967 te wachten totdat de enige muziekwinkel in Goes (Zeeland) open ging zodat ‘ie-  in ieder geval op tijd – Sgt Pepper’s Lonely Heart Club Band kon kopen. Vanaf zijn 16e raakte hij verslingerd aan de muziek die vanuit de Laurel Canyon kwam met o.a. Crosby, Stills & Nash; Joni Mitchell; Doors; James Taylor; Eagles; etc). Muziek die zijn muzikale DNA vormt.

Vanaf 1979 kwam daar de muziek van Nick Drake bij en de geëngageerde Latijns-Amerikaanse volksmuziek van Inti Illimani, Mercedes Sosa en Víctor Jara. Zo kwam hij terecht bij de Leidse groep Clamór, waarin hij tot begin jaren ’90 speelde.

Na enkele jaren solo te hebben opgetreden (Nederlandstalig en Zeeuws dialect), speelde hij tussen 2010 en 2014 in de Haagse band Kookaburra die naast Spaanstalig ook eigen Engelstalig werk bracht.

Tussen 2015 en 2019 bracht hij – samen met Natalia Rogalski (zangeres, ex Flairck) en Marco Santos (componist, percussionist, drummer) – de muzikale vertelling ‘Víctor Jara. Het Lied Zingt Voort’ op de planken.

In 2017 brengt hij ook een boek uit over deze Chileen.

In 2018 vroeg Geert hem om een voorstelling te maken met liedjes van Simon & Garfunkel. Stemmen smelten samen tijdens de eerste repetitie en vanaf eind december 2018 spelen ze Simon & Garfunkel.  Het verhaal en de muziek in talloze huiskamers en theaters. Daarbij worden ze ondersteund door Metha Smit (promotie en boekingen) en – indien nodig – geluidsman Bert de Heijer.

In maart 2020 begon Adrie samen met Rob en Geert aan de verwezenlijking van een langgekoesterde droom: een muzikale vertelling over Crosby, Stills & Nash. ‘They are three together …’